Categorieën
Geen onderdeel van een categorie

Hybride werken, de voordelen en de uitdagingen!

Hybride werken de voordelen en uitdagingen!

Bij hybride werken kunnen medewerkers thuis, op kantoor of vanuit een co-working space hun werkzaamheden uitvoeren. Het immers door de huidige techniek mogelijk om overal te werken. Maar hoe ziet zo’n werkweek er dan uit? Wat zijn de voordelen en dat zijn de uitdagingen.

Thuis werken heeft zeker voordelen. U wordt bijvoorbeeld minder snel afgeleid door gesprekken van collega’s. En door cloud-technologie heeft u toegang tot documenten en andere bestanden waar en wanneer u wilt. Middels een online telefooncentrale is het zelfs mogelijk om de telefoon op te nemen voor een collega. En staat er een vergadering op de planning? Dan is online deelnemen inmiddels een bekend fenomeen. Oftewel: de voorzieningen thuis doen niet meer onder voor kantoor.

Hoe blijft iedereen betrokken?

Hybride werken staat inmiddels bekend als het beste van twee werelden, maar het brengt zeker ook uitdagingen met zich mee. Hoe blijft iedereen betrokken? Daarvoor is een goed overleg van groot belang. 

Wanneer ontmoet u elkaar en waarvoor? En wanneer wordt er gebruik gemaakt van e-mail, app verkeer, online meetings of van een fysieke vergadering? En maak vooral een goede weekplanning. Wanneer is wie op kantoor aanwezig, zodat er een goed, duidelijke bezetting en fysieke samenwerking is. Als men zich kan vinden in de gemaakte afspraken is de betrokkenheid automatisch al groter.

hybride werken is dus een deel van de tijd op kantoor en een deel thuis (of waar dan ook).