E-mail van de Belastingdienst is altijd ongewenst, en soms zelfs spam 🙂

Spam van de Belastingdienst is een veelvoorkomende vorm van phishing, waarbij oplichters zich voordoen als de Belastingdienst en valse e-mails of berichten sturen om persoonlijke informatie of geld te verkrijgen. Momenteel lijkt deze vorm van oplichting weer geïntensiveerd te zijn.

Deze valse e-mails kunnen er zeer professioneel uitzien en vaak worden ze gebruikt om de ontvanger te waarschuwen voor een vermeende belastingschuld, met de vraag om op een link te klikken of een bijlage te openen om meer informatie te verkrijgen. In werkelijkheid kan deze link of bijlage malware bevatten waarmee de oplichter toegang kan krijgen tot persoonlijke informatie of een computer kan overnemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Belastingdienst nooit ongevraagd e-mails stuurt met verzoeken om persoonlijke informatie of betalingen. Als u twijfelt over de authenticiteit van een e-mail van de Belastingdienst, neem dan contact op met de Belastingdienst zelf voordat u iets doet. Geef nooit persoonlijke informatie aan onbekenden en open nooit bijlagen of klik niet op links als u niet zeker weet wie de afzender is. Tevens kunt u verdachte e-mails melden aan de Belastingsdienst zelf via een speciaal e-mailadres: valse-email@belastingdienst.nl.